Η συζήτηση για την υγιεινή και ασφάλεια στην εποχή του Covid-19 είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Μάθαμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να σκεφτόμαστε και να αποφεύγουμε τον κίνδυνο του ιού αποτελεσματικά. Σε  αυτή την κουβέντα ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε όλοι στους εκπαιδευτικούς χώρους, όπως είναι τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Η πολιτεία προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα όπως αυτά αναφέρονται στην Απόφαση Αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53452.Το φροντιστήριο μας τηρεί αυτά τα μέτρα και ακόμη περισσότερα αλλά μέχρι εκείνο το σημείο που μαθητές, γονείς και προσωπικό να λειτουργούν χωρίς εμπόδια.

how I DIFFER!

Πώς διαφέρει όμως το φροντιστήριο μας από τα υπόλοιπα? Για εμάς η συζήτηση για την υγιεινή και την ασφάλεια δεν προέκυψε από υποχρέωση. Θέλαμε από την 1η στιγμή ένα φροντιστήριο με άπλετους χώρους για τους μαθητές. Δηλαδή χώρους που στις σημερινές συνθήκες καταλαβαίνουμε όλοι ότι σημαίνουν

άριστο εξαερισμό,

μεγάλες αποστάσεις και

μηδενικό συνωστισμό.

Πρωταρχικά όμως εξυπηρετούν την διδακτική μας προσέγγιση που είναι συνυφασμένη με την κίνηση των μαθητών, την μουσική, το παιχνίδι.  Έτσι από τον Ιανουάριο αυτού του χρόνου, όταν ο Covid-19 και η καραντίνα φάνταζε πολύ μακριά για την χώρα μας, σχεδιάσαμε και φτιάξαμε αίθουσες μεγάλες και αφήσαμε μεγάλους χώρους όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει από την 1ηματιά. Αίθουσες που εξασφαλίζουν σήμερα σχεδόν 3 τετραγωνικά μέτρα χώρου ανά μαθητή, διπλάσιο από όσα προβλέπει το υπουργείο για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών!

Μόνο 6 μαθητές ανά τμήμα

Επιπρόσθετα με τα παραπάνω και ενώ είχαμε εξαρχής δεσμευτεί ότι θα έχουμε ολιγομελή τμήματα 8 μαθητών, για φέτος θα εφαρμόσουμε ακόμη αυστηρότερα κριτήρια. Τα τμήματα μας ανεξαρτήτου ηλικίας και επιπέδου θα αποτελούνται το μέγιστο από 6 μαθητές/τριες.

Καθαριότητα και Διαλείμματα

Μεταξύ των μαθημάτων τα θρανία θα απολυμαίνονται και τα παιδιά θα κλιθούν -κατ’ εξαίρεση για φέτος- να έχουν προσωπική γραφική ύλη. Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει πάντα αντισηπτικό και θα ζητείται από τους μαθητές να απολυμαίνουν τα χέρια  τους κατά την είσοδο και την έξοδο από την αίθουσα. Τα διαλείμματα μεταξύ των τμημάτων θα είναι τουλάχιστον 15 λεπτά ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός και σίγουρα με 45 τετραγωνικά μέτρα προθαλάμου δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρχει συνωστισμός.

Προστατευτική Μάσκα

Για όλους τους μαθητές η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που εκτάκτως κάποιος/α μαθητής/τρια δεν διαθέτει μάσκα θα προσφέρουμε εμείς μάσκα μίας χρήσης διασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος. Ιδιαίτερα για τους μικρούς μαθητές μας θα υπάρχει ειδική μέριμνα για την σωστή διαπαιδαγώγηση τους κατά την ώρα του μαθήματος στα παραπάνω μέτρα.

Ασφάλεια

Επειδή δεν είναι μόνο ο Covid-19 που χρειάζεται να προσέχουμε όμως, στο φροντιστήριο μας αυξήσαμε τα μέτρα προστασίας των μαθητών/τριων. Εφαρμόσαμε κατά γράμμα όσα απαιτούν οι κανονισμοί και προσπαθήσαμε να υπερβούμε αυτά τα πρότυπα. Τοποθετήσαμε αντιβανδαλιστικά τζάμια, πρίζες παιδικής ασφαλείας κ.α. Οι κανόνες ασφαλείας θα ενταχθούν σταδιακά στο μάθημα μας στα Αγγλικά συνδυάζοντας την βιωματική διδασκαλία με χρήσιμες πρακτικές.

Σας περιμένουμε και από κοντά να δείτε όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα.

Αντιγόνη & Νικάνορας