Μία πρώτη ικανοποίηση είναι αυτό που αισθανθήκαμε όταν στις 9 Ιουνίου ολοκληρώθηκε αυτή η σχολική χρονιά για το φροντιστήριο μας. Λειτουργήσαμε 1η φορά το 2020 σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση πανδημίας που τίποτα δεν ήταν φυσιολογικό. Την χρονιά εκείνη  κάναμε κατά 80%, περίπου, διαδικτυακό μάθημα. Αυτό  μας στέρησε την δυνατότητα σε μεγάλο βαθμό, να εφαρμόσουμε την διδακτική μας προσέγγιση. Φέτος νιώσαμε την κούραση της χρονιάς να έρχεται δυναμικά μαζί με το καλοκαίρι αλλά βλέπαμε και την συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών μας, να δείχνουν αμείωτο ενθουσιασμό μέχρι τέλους. Είχαν για μία ολόκληρη σχολική χρονιά κάνει μάθημα με τον τρόπο που σχεδιάζουμε και φαίνεται να το ευχαριστήθηκαν.

Πρώτη χρονιά (ουσιαστικής) λειτουργίας

Για την προσπάθεια που κάνουμε, για ένα διαφορετικό μάθημα, είναι σημαντική η συνύπαρξη δασκάλων και μαθητών στην αίθουσα. Ήταν εξαιρετικά γόνιμο ότι φέτος κάναμε σχεδόν αδιάκοπα μάθημα από κοντά (με ελάχιστες ώρες online). Πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε όλα αυτά που θα δούμε παρακάτω, μέσα από οθόνες;

Από την πρώτη εβδομάδα προσαρμογής των μαθητών και όλη την χρονιά αναπτύξαμε την ομαδικότητα, τη συνεργασία αλλά και την αυτοπειθαρχία

 

Διδάσκουμαι γραμματική με τρόπο ζωηρό και με το απόλυτο ενδιαφέρον αλλά και τη συμμετοχή των μαθητών/τριων

 

Κάναμε τέλεια διαγωνίσματα καθώς τα συνδιάσαμε με κίνηση, αγωνία και ενθουσιασμό. Η διαδικασία αυτή ξεμπλοκάρει το νου και μας βοηθάει όλους να αποδώσουμε καλύτερα. Παράλληλα μας εντυπώνεται καλύτερα η πληρφορία και γίνεται γνώση.

 

Με όλα τα παιδιά, κάθε επιπέδου, τραγούδησαμε Αγγλικά Χριστουγενιάτικα τραγούδια στην γειτονιά της Άνω Κυψέλης. Μετά απολαύσαμε όμως και σπιτική, ζεστή σοκολάτα!

 

Μόλις άνοιξε ο καιρός οργανώσαμε περισσότερες δραστηριότητες στον εξωτερικό μας χώρο. Sensory Gardening για την παγκόσμια ημέρα της γης. Επαφή με την φύση, πάντα στα αγγλικά.

 

Ξενάγηση στην Ακρόπολη από την καταπληκτική Αγγελική Μπάκολη. Όλα στα αγγλικά, με συνοδευτικό υλικό που προετοιμάσαμε ειδικά για την περίσταση !

 

Μία ιδέα των ίδιων των μαθητών της Senior A, ήταν να ετοιμάσουν μία παράσταση Καραγκιόζη. Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε για να τους διευκολύνουμε.

Πρώτη χρονιά ουσιαστικής λειτουργίας γιατί όλα τα παραπάνω, ήταν πρωτόγνωρα για όλους μας. Προφανώς πρωτόγνωρα για τους μαθητές και για τους γονείς που τους ζητήθηκε να ξεχάσουν τους άκαρπους ανταγωνισμούς μεταξύ των παιδιών και την στείρα παπαγαλία. Πρωτόγνωρα και για την ευρύτερη περιοχή μας που δεν έχει τέτοια ομαδικότητα μεταξύ των μαθητών και των δασκάλων. Ούτε έχει δει και τα παιδιά έξω από την αίθουσα διδασκαλία να ζωντανεύουν την γειτονιά με τα project μας και τα καθημερινά μας μαθήματα.

Προσπάθεια να βελτιωνόμαστε συνεχώς

Παρόλα αυτά δεν σταματάει εδώ η προσπάθεια μας. Κάνουμε σχέδια για την νέα χρονιά και θέλουμε να βελτιωθούμε και να εξελίξουμε την εκπαιδευτική μας προσέγγιση απέναντι σε κάθε δυσκολία.

Έχουμε ένα όραμα να καθιερωθούμε ως ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών με ειλικρινή επικοινωνία με τα παιδιά, τις δασκάλες/ους, τους γονείς φυσικά αλλά και την γειτονιά μας ευρύτερα. Έχουμε ένα στόχο να μεγαλώσουμε εκπαιδευτικά και επιχειρηματικά χωρίς να βλέπουμε τον άνθρωπο σαν πελάτη.

Δείτε περισσότερα projects στη σελίδα μας στο Facebook . Για την διαδικτική μας προσέγγιση στο blog  μας και μερικές από τις δράσεις μας στο κανάλι μας στο YouTude

Μία πρώτη ικανοποίηση