Μέτρα προστασίας από Covid-19 για το 2022

Τα μέτρα προστασία από τον Covid-19 για το νέο έτος ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες από το Υπουργείο Παιδείας. Θέλουμε να τα βάλουμε σε μία σειρά και σκεφτήκαμε να ζητήσουμε από εμάς, τους γονείς και τους ενήλικες μαθητές/τριες μας να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην αυτοπροστασία μας.

1. Είσοδος στο φροντιστήριο

Μέτρα Προστασίας από Covid-19

Ακολουθούμε όπως προβλέπεται 4 συγκεκριμένα βήματα.

a. Φοράμε μάσκα

b. Γίνεται επίδειξη του Σχολικής Κάρτας για Covid-19

c. Γίνεται θερμομέτρηση κάθε μαθητή/τριας

d. Βάζουμε αντισηπτικό στα χέρια

Μέτρα Προστασίας από Covid-192. Προστατευτική μάσκα

Είναι από τα σημαντικότερα μέτρα προστασίας και για αυτό το λόγο θα θέλαμε όλοι οι μαθητές να χρησιμοποιούν από την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου μάσκες αυξημένης προστασίας (τύπου KN98 / FFP2 / N95). Σίγουρα οι δασκάλες θα χρησιμοποιούν τέτοιου τύπου στο εξής και μέχρι την λήξη της σημερινής κατάστασης.

3. Self-Test για Covid-19 μαθητών/τριών

a. Την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου όλοι οι μαθητές/τριες που έχουν μάθημα, θα πρέπει να παρουσιάσουν το self-test που διενεργήθηκε εντός των προηγούμενων 24 ωρών.

b. Μόνο την πρώτη εβδομάδα απαιτείται σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας να παρουσιαστεί νέο self-test και την Τρίτη. Όπως ισχύει από τον Σεπτέμβριο θα γίνεται ένα self-test και την Πέμπτη. Που σημαίνει 3 συνολικά για την πρώτη εβδομάδα.

c. Από την επόμενη εβδομάδα ισχύουν τα γνωστά. Δηλαδή, κάνουμε τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη για να παρουσιαστεί εντός 24 ωρών.

Ζητάμε θερμά από τους γονείς των μαθητών που έχουν μάθημα Δευτέρα ή/και Πέμπτη να γίνονται τα self-test πριν το μάθημα, εφόσον είναι πρακτικά εφικτό.

4. Ενημέρωση σε περίπτωση κρούσματος Covid-19 σε μαθητή/τριας

Εντός 24 ωρών από την επιβεβαίωση (με οποιοδήποτε είδους τεστ) θετικού κρούσματος μαθητή/τριας, παρακαλούμε να μας ενημερώνεται τηλεφωνικά. Καλέστε μας στο 2114168634 που κάνει εκτροπή στο κινητό μας και μπορούμε να ενημερωθούμε άμεσα όλη την ημέρα. Έτσι θα μπορούμε και εμείς να παρακολουθήσουμε την πορεία της διάδοσης του ιού και να προστατεύσουμε τους υπόλοιπους μαθητές/τριες, τις οικογένειες τους και εμάς.

5. Καθαριότητα και έλεγχος εκ μέρους μαςΜέτρα Προστασίας από Covid-19

Όπως ίσως γνωρίζεται ή έχετε παρατηρήσει έχουμε εφαρμόσει ορισμένες σημαντικές πρακτικές από την πρώτη στιγμή.

a. Υπάρχει τουλάχιστον 15 λεπτά απόσταση μεταξύ της προσέλευσης διαφορετικών τμημάτων

b. Οι αίθουσες καθαρίζονται με Dettol πριν την προσέλευση του κάθε τμήματος

c. Τα παιδιά καθαρίζουν τα χέρια τους με αντισηπτικό και κατά την διάρκεια του μαθήματος

Επιπλέον όσων προβλέπονται από το πρωτόκολλο για τους εκπαιδευτικούς, η Αντιγόνη και εγώ θα κάνουμε rapid-test μία φορά την εβδομάδα παρότι πλήρως εμβολιασμένοι.

Εκ των προτέρων να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί έως σήμερα τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 τηρούνται ικανοποιητικά από όλους και ελπίζουμε να συνεχίσουμε τόσο καλά για την υπόλοιπη σχολική περίοδο.

Stay Safe