Φθινόπωρο του 2019 ξεκινάς με κάποιες σκέψεις. Καθώς αναζητάς μια νέα αρχή που θα σου δώσει την δυνατότητα να κάνεις κάτι που αγαπάς πάρα πολύ. Να βρεις το κατάλληλο μέρος και τον κατάλληλο τρόπο για να εμβαθύνεις στην διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας που είναι το πάθος σου. Προχωράς λοιπόν να υλοποιήσεις αυτές τις σκέψεις. Θέλεις να κάνεις ένα φροντιστήριο διαφορετικό και είσαι σε κάθε βήμα προσεκτική και βάζεις πολύ μεράκι. (…όπως λέει ο φίλος μας ο Αλέξανδρος)

Και ξαφνικά… πανδημία. Τι έγινε ρε παιδιά??? Πλάκα μας κάνει το σύμπαν!!!

Εντάξει, υπάρχουν  μεγάλα αποθέματα ψυχραιμίας και αισιοδοξίας μέσα σου. Θα περάσει και αυτό όπως για όλο τον κόσμο. (απολύτως κυριολεκτικά για πρώτη φορά στην ζωή σου ισχύει η έκφραση ‘για όλο τον κόσμο’) Περνάνε δύο-τρεις μήνες και οι περιορισμοί στην κυκλοφορία ανθρώπων και την λειτουργία των φροντιστηρίων σταματούν. Ήρθε η ώρα που ήθελες λοιπόν!

Κάνεις μία εκδήλωση που σχεδίαζες στο μυαλό σου μήνες. Ακούγονται απέξω τα γέλια των παιδιών χάρη στη φανταστική Εύη και των όμορφων δραστηριοτήτων που ετοίμασε. Οι γονείς με ειλικρινές ενδιαφέρον χαζεύουν τις αίθουσες του φροντιστηρίου και θέλουν να σου μιλήσουν για λίγα λεπτά. Φαίνεται να τους αρέσουν οι μεγάλοι, όμορφοι χώροι και ήδη κάποιοι καταλαβαίνουν στα πρώτα σου λόγια ότι κάνεις τόσα χρόνια κάτι διαφορετικό. Φαίνεται εκτός από τα παιδια, να περνάνε όμορφα και οι γονείς και αυτό που δεν περίμενες είναι πόσο όμορφα πέρασες και εσύ. Μέσα στο άγχος, πρώτη φορά να λες σε τόσο κόσμο για την δουλειά σου -για το πάθος σου- και τελικά ήταν όμορφα και για εσένα!

Στο τέλος οι γονείς αποχώρησαν και τα παιδιά μπήκαν μέσα στις αίθουσες μάλλον από περιέργεια. Ξεκίνησαν να τρέχουν στον χώρο, να παίζουν με όσα έχεις ετοιμάσει για τα μαθήματα. Άκουγες την χαρά τους και την έβλεπες.

Άντε δεν αργεί να έρθει και ο Σεπτέμβρης. Λίγη υπομονή ακόμη και θα κάνεις το μάθημα που για χρόνια θέλεις τόσο πολύ. Θα μπορέσεις να το κάνεις αυτό με την υποστήριξη πολλών ανθρώπων που αγαπάς πολύ.

Αντιγόνη Σάχερ